ورود و عضویت
0
سبد خرید شما خالی است

متاتگ یا میتادیتا چیست و چه تاثیری بر سئو وبسایت دارد؟

مقالات آموزشی Fileroid 21 شهریور 1400
what is metadata & metatag? - متادیتا و متاتگ در وبسایت چیست؟

متاتگ ها (Metatag) و یا به اصطلاح متادیتا (MetaData) در وردپرس اطلاعاتی هستند که در توصیف سئو اطلاعات دیگر مورد استفاده قرار می گیرند و در واقع اطلاعات تکمیلی صفحات وب شما می باشند و توسط بازدید کنندگان قابل رویت نیستند. این تگ ها می توانند در هر صفحه وب با هر فرمتی و در صورتی که صفحه شما دارای قاب (فریم) باشد، در بخش head صفحه مورد استفاده قرار گیرند….

و تاثیرات خارق العاده ای بر روی رتبه و سئو سایت شما داشته باشند…

امروزه اکثر موتور های جستجو از برچسب های متا استفاده می نمایند این برچسب ها برای بررسی و شاخص گذاری سئو صفحات مورد استفاده قرار میگیرند به این معنا که شما می توانید توسط این تکنیک کنترل بیشتری بر روی نحوه نمایش صفحه در موتور جستجو و در نهایت افزایش ترافیک بیشتر در آن، داشته باشید.

متا تگ و متا دیتا در سئو وردپرس

امروز در فایلروید قصد داریم به بررسی و تجزیه تحلیل عملکرد متا تگ ها و متا دیتا ها بپردازیم…

متا تگ های سئو از دو قسمت کلی تشکیل شده اند:

Name: مشخص کننده نام متا تگی است که شما قصد استفاده از آن را دارید.
Description: تعیین کننده محتویات متا تگ برای موتورهای جستجو است.

meta data - متا دیتا چیست و تاثیر آن بر سئو سایت وردپرس

انواع متاتگ ها در وردپرس

متا تگ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام بسته به نیاز وب مستر مفید می باشند. در ادامه به مهمترین و مفید ترین متا تگ ها می پردازیم.

زبان ساختاری (Content Type)

این متا تگ ساختار صفحه شما را به موتورهای جستجو معرفی می نماید و می گوید که کاراکتر های آن از چه یونیکدی پیروی می کنند. این متاتگ حتما باید در کدنویسی هر قالب مورد استفاده قرار گیرد.

< meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-8″ />

متادیتا توضیحات سئو (Description)

این متاتگ از بالاترین اهمیت برای موتورهای جستجو برخوردار است و محتوای صفحه شما را معرفی خواهد کرد. برای قرار دادن این متاتگ در کد نویسی خود می بایست آنرا در بین تگ Head و بعد از Title و متاتگ Content Type قرار دهید.

< meta name=”description” content=”Description” />

کلمات کلیدی سئو (Keywords)

این متاتگ برای معرفی کلمات کلیدی درون سایت شما در نظر گرفته شده است. سعی کنید کلمات کلیدی که در این قسمت استفاده می کنید در محتوای صفحه به کار گرفته شده باشد. زیاد بودن کلمات کلیدی در Ranking سایت نتیجه برعکس ایجاد می کند و کمتر بودن آن نتیجه بهتری را به دنبال دارد ( حداکثر 10 کلمه ) و حداکثرتعداد کارکتری که در این قسمت می توان اضافه کرد 500 کارکتر می باشد. لازم به ذکر است برای جدا سازی کلمات کلیدی، از علامت ویرگول به صورت انگلیسی استفاده نمایید.

<meta name=”keywords” content=”keyword1 , keyword2 , keyword3″ />

متادیتا نویسنده (Author)

در این متاتگ می توانید نام نویسنده را قرار دهید. این متاتگ برای سایت هایی که چند مدیر و کاربر مجزا دارد، می تواند مفید واقع شود. پلاگین سرچ آیجکس وردپرس از جمله افزونه های حرفه ای است که از این مورد کاملا پشتیبانی میکند.

< meta name=”author” content=”abolfazl azizi” />

متادیتا زبان سایت و محتویات آن (Content Language)

این متاتگ در موتورهای جستجو بسیار مفید می باشد و در مواقعی که موتورها بخواهند سایت ها را بر اساس زبان و یا منطقه زبانی آنها گروه بندی نمایند، بسیار مفید می باشد.

< meta http-equiv=”content-language” content=”fa” />

متادیتا حق چاپ و نشر(Copyright)

این متاتگ معمولا برای سایت هایی با محتویات خاص مانند سایت های علمی-فرهنگی ارائه دهنده مقالات در سطح جهانی، مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوع متاتگ تاریخ و نوع کپی رایت سایت به نمایش ‘گذاشته می شود.

< meta name=”copyright” content=”©2021 FILEROID” />

همچنین بخوانید: پلاگین چت بات حرفه ای وردپرس – Chatbot WordPress Plugin for wordpress

متادیتا اسپایدر سئو (Robots)

این متاتگ به نحوه برخورد ربات های جستجوگر با سایت شما، می پردازد. البته همه ی ربات ها از این متاتگ پیروی نمی کنند (مانند ربات گوگل که در ادامه توضیح خواهیم داد)، اما بد نیست که در صفحه اول سایت خود آن را استفاده کنید. این متاتگ برای زمانی موثر خواهد بود که شما از robots.txt استفاده نکرده اید.
در دستور پایین به ربات ها خواهید گفت که صفحه شما را در لیست جستجو ذخیره کرده و از لینک های موجود در آن پیروی کنند. فیلد ها و عناصری که توسط پلاگین دکمه پشتیبانی وردپرس ایجاد میشوند از تمامی ربات های اسپایدر پشتیبانی میکنند…

<meta name=”robots” content=”index, follow” />

متاتگ و تاثیر آن بر سئو وبسایت وردپرسی

ربات گوگل (Googlebot)

این متاتگ مخصوص ربات جستجوگر گوگل میباشد و همانطور که گفته شد از آنجا که این ربات در متاتگ Robots عمل نمیکند، می توانید از این متاتگ استفاده نمایید.

< meta name=”googlebot” content=”noarchive” />

متاتگ generator

از این متاتگ می توانید برای زمانی استفاده نمایید که می خواهید مشخص کنید صفحه مورد نظر از چه برنامه یا خدماتی جهت انتشار محتوا استفاده می کند. این متاتگ کاملا اختیاری میباشد و تاثیر چندانی در رتبه و عملکرد سایتتان در موتورهای جستجو ندارد.

< meta name=”generator” content=”Dreamweaver CS” />

انقضا (Expire)

این متاتگ تاریخ انقضای صفحه را مشخص می نماید.

< meta name=”expires” content=”tue, 21 Jun 1999″ />

کنترل کش (Cache-Control)

برای مدیریت نحوه ذخیره کردن صفحات در مرورگر کاربران، از این متاتگ استفاده می شود. در اکثر مرورگرها محتویات صفحه شما، مانند تصاویر، فایل ها و .. در حافظه موقت ذخیره می گردند تا در مراجعات بعدی سریعتر به آنها دست پیدا کنند، اما در مواقعی لازم است تا محتویات صفحه از این عملکرد مصون بمانند. برای این منظور می توانید از این متاتگ استفاده کنید. در زیر مقادیر قابل استفاده در این دستور به همراه توضیحات آورده شده است:

< meta http-equiv=”Cache-control” content=”public” />

محتوای شما در حافظه مشترک تمام کاربران یک سیستم ذخیره می شوند.

< meta http-equiv=”Cache-control” content=”private” />

محتوای شما تنها در حافظه نام کاربری شما ذخیره می شود.

< meta http-equiv=”Cache-control” content=”no-cache” />

هیچ ذخیره ای از محتوای شما در حافظه صورت نمی گیرد.

< meta http-equiv=”Cache-control” content=”no-store” />

در محدوده زمانی کوتاهتری محتوای شما ذخیره و نگهداری می شوند و به صورت آرشیو در نمی آیند.

Fileroid

دیدگاهتان را بنویسید